Dişi çevreleyen ve destekleyen çene kemiği ve dişeti dokularının sağlığı ve hastalıklarıyla uğraşan bir bilim dalıdır. Toplumumuzda % 80 oranında yaygın olan dişeti hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi ile son yıllarda güncelleşen implant uygulamalarında kamu hizmeti verir. Periodontal hastalıkların teşhisi ve tedavisi, sistemik hastalıklar ve periodontal hastalık ilişkisinin değerlendirilmesi, dental implantlar, periimplant hastalıkların teşhis ve tedavileri bölümde yapılan uygulamalar arasındadır.
PERİODONTOLOJİ DONANIMLI HEKİMLERLE SİZLERLE
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Periodontoloji Bölümü, donanımlı hekimleri sayesinde; Kütahya ve çevre bölge halkının ağız diş ve çene sağlığını iyileştirmeyi hedeflemektedir.
2020 Aralık ayında yeni hizmet binasında daha geniş ve modern binasında hizmet vermeye devam eden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tüm branşlarda donanımlı hekimleri sayesinde; Kütahya ve çevre bölge halkının ağız diş ve çene sağlığını iyileştirmeyi hedeflemektedir.
Periodontoloji, dişlerinizi destekleyen ve onları çene içindeki yerinde tutan özelleşmiş sert ve yumuşak dokuları inceleyen bilim dalıdır. Periodonsiyum olarak adlandırılan dokunun alanı diş ve çevresinde bulunan dişeti, çene kemiği ve diş dokularını kapsamaktadır. Dişetleri birçok yönden vücudumuzun genel durumunun bir aynası görevi görür. Periodontal durumumuz bize genellikle diş etlerimizde lokal olarak olanlardan daha fazlasını anlatabilir. Periodontitis her zaman dişlerde plak birikmesiyle tetiklense bile, vücudun geri kalanını etkileyen sistemik hastalıklar da dişlerin destek yapılarını zayıflatabilir.
Ayrıca bazı ciddi rahatsızlıkların vücudun başka herhangi bir yerinde görülmeden ağızda kendini gösterdiği bilinmektedir. Bazen, bir hastanın ağız içi muayenesi sırasında diyabet veya kan bozuklukları gibi genel bir hastalığın belirtilerini tespit eden ilk kişi eğitimli bir periodontist olabilmektedir.
Bölümümüzde yapılan işlemler lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Kliniğimizdeki hekimler tarafından yapılmakta olan tedaviler:
- Diş taşı temizliği
- Subgingivalküretaj (Derin diş taşı ve kök yüzey düzenlenmesi)
- Dişeti iltihaplarının cerrahi tedavisi
- Dişeti çekilmelerinin cerrahi tedavileri
- Dişeti hassasiyetlerinin tedavisi
- Dentalimplant cerrahi uygulamaları
- İmplant çevresimeydana gelen iltihapların tedavisi
- İmplant yerleştirilecek bölgelere kemik doku artırma operasyonları
- Yumuşak doku operasyonları
- Estetik dişeti pozisyonlama operasyonları
- Pembe estetik gülüş tasarımı
- Dişeti büyümelerinin cerrahi tedavisi
- İmplant komplikasyonlarının tedavisi
- Trombositten Zengin Fibrin (PRF) uygulamaları
Dişeti kanamaları dişeti iltihabının en önemli belirtecidir. Dişeti iltihabına sebep olan en önemli etken ise mikrobiyaldental plak olarak adlandırılan, diş fırçalamadan sonra dişlerin üzerinde hemen oluşan ve 12 saatte olgunlaşmaya başlayan, içerisinde zararlı mikroorganizmaların bulunduğu oluşumdur. Dişeti iltihabı oluşumunu engellemek ve tedaviden başarılı sonuç alabilmek için en önemli faktör hastaların günde 2 defa doğru bir fırçalama tekniği ile bu bakteriyel plağı diş üzerinden uzaklaştırmaktır. Kliniğimizde temel olarak dişetlerini sağlığına kavuşturmak için cerrahi olmayan ve cerrahi olan dişeti tedavileri uygulanmaktadır. Dişeti çekilmeleri hassasiyete, estetik bozukluklulara, ilerleyen zamanlarda diş kayıplarına varacak şekilde ciddi problemlere sebep olabilmektedir. Hastanın damak bölgesinden elde edilen dişeti dokuları, dışarıdan elde edilen yapay dişeti dokuları ve hastanın kanından elde edilen PRF operasyonları kliniğimizde geniş uygulama alanları bulabilmektedir.
Yine implant uygulamaları öncesi kemik ve yumuşak dokuların artırılması için gerekli ileri cerrahi tedaviler, implant uygulamaları ve implant çevresinde ileri dönemlerde meydana gelen problemlerin tedavisi rutin olarak kliniğimizde uygulanmaktadır.
Klinik Dahili Telefonu: 3118